blog-pro-vyno-somelie-restoranu-valentyno-v-centri-lvova

Блог про вино. 4 міфи та їх спростування. Розповідає сомельє ресторану “Валентино” Олег Курако

“У людей існує багато помилкових уявлень про вино. Я зібрав 4 найпоширеніших міфів и поясню, чому вони НЕ мають сенсу “, – розповідає Олег.
1. Порошкове вино
Це — найпоширеніший міф. Вино не може бути таким з двох причин. Перш за все тому, що в жодній країні законодавчо не дозволено цього робити. Друга — це значно дорожчий процес, аніж просто зробити вино традиційним способом. Адже спочатку треба виготовити вино, тоді випарувати його, аби утворився порошок, і вже тоді готувати з цього порошку вино… Ніхто таким не буде займатися!
Натомість є просто низькоякісні вина, які псують враження про цей напій загалом.
Як роблять вино? У кілька віджимів. Але уже третій віджим заводи і винні компанії не використовують, натомість викидають сировину чи продають комусь, хто готовий робити з неї менш якісний продукт.
2. Рожеве вино міксують з червоного і білого вина
Це також міф. Хоча, насправді, лише в одному випадку таку технологію можна зустріти. Виключно у Шампані (Франція) при виготовленні справжнього рожевого шампанського змішують червоний та білий сорти.
Все інше рожеве вино роблять за методом виготовлення червоного вина. Колір вино отримує від шкірки. Тож, якщо червоне вино настоюють на шкірках 3-4 тижні, то рожеве — 3-4 години, залежно від того, якого саме кольору хочуть досягти.
3. Дороге вино точно добре
Це не завжди так. Ціноутворення буває дуже різним, і не завжди це ринкова ціна. Той самий сорт вини за однаковою ціною, але з Франції та Італії, буде різним за якістю. Тому цей критерій не є правдивим.
Читайте також: Як дегустувати? Правила і секрети
4. Біле — до риби, червоне — до м’яса
Це правило не завжди доречне. Адже м’ясо і риба бувають дуже різними. До червоної риби, наприклад, чудово пасуватиме червоне вино сорту піно нуар. І навпаки, до білого м’яса, до курки з прянощами варто спробувати біле вино з Ельзасу, наприклад, рислінг, гевюрцтрамінер. Вони гарно поєднуються разом.
До зустрічі в ресторані «Валентино»!

 

Щоб забронювати столик для дегустації чи гастро-вечері – телефонуйте будь ласка нам:
+38 (097) 23 56 777
+38 (032) 23 56 766

Поділитись: