stravy-v-restorani-v-centri-lvova-valentino-restaurant

Блог від шеф-кухаря. Теплий салат зі спаржею в ресторані “Валентино”. Розповідає Дмитро Даньчак

Вже минула весна, почалося літо і я хочу з Вами поділитися смачним, корисним і, нарешті, яскравим салатом. Поки ще хороших овочів не так багато працюватимемо з тим, що є – спаржа, черрі, ароматні заправки. Такий салат хороший тим, що його можна нескінченно ускладнювати, поступово перетворюючи в повноцінний обід, наприклад. Дівчата можуть собі приготувати його без яєць, а чоловікам додатково покласти пару смужок бекону, кубики шинки і все, що душа забажає.

Я спаржу люблю за її хрусткість. З цієї рослини ми готуємо надзвичайно багато страв, особливо в сезон. Ми в меню ресторану “Валентино” вводимо багато різних страв з додаванням спаржі. Також часто ми організовуємо в нашому ресторані в центрі Львова дегустації та гастро-вечори, вечірки та вечори музики на вихідних, а саме: пятниця, субота та неділя гості можуть насолодитися чарівними звуками скрипки, фортепіано, саксофону, гітари – ми єдиний ресторан в центрі Львова з живою музикою. Немає такого ж другого овоча, який був би настільки красивим і фотогенічним, яскраво-зеленим і надзвичайно хрустким. Брокколі чимось схожа, але спаржа все ж більш розкішна. Ну і, звичайно, класика – поєднання червоних помідорів, зеленої спаржі і жовтка, який повільно розтікається, додаючи свій смак і харизму всій страві. Є хоч хто-небудь, хто відмовиться від такого блаженства ?!

Отже, найголовніше – спаржа. Використовуємо свіжу спаржу. Беріть грам 50-70 на порцію. Далі доводите воду до кипіння, підсолювати небагато і варіть спаржу хвилини 3, не більше.

Поки спаржа вариться, приготуйте чашу з холодною водою і кубиками льоду. Все просто, як тільки зварили спаржу, моментально перекладаєте її в крижану баню. Так зупиниться процес приготування, спаржа залишиться хрусткою і яскраво зеленою. Такий же трюк можна робити з брокколі, квасолею, горошком (в стручках).

Через пару хвилин викладіть спаржу на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвої вологи.

Ставимо варитись яйця (по одному на порцію). Можете приготувати їх улюбленим способом. Це може бути пашот, яєчня або варене в смятку (тоді в холодній воді доводимо до кипіння і три хвилини чекаємо, зливаємо окріп і заливаємо холодну воду). 

Дрібно рубаємо шалот.

Нагріваєте сотейник, додаєте столову ложку оливкової олії. Висипаєте шалот. Поки цибуля смажиться, дрібно рубаємо пару зубчиків часнику і два стебла зеленої цибулі.

У сотейник всипати чайну ложку меленого коріандру. Або будь-яку іншу спецію на ваш смак (можна чилі). Туди ж відправляємо порізані на четвертинки черрі (5-6 штучок).

Перемішали, вливаєте чайну ложку білого винного оцту (якщо немає його, пропустіть). Знову перемішали і висипаємо часник і цибулю. Викладаєте на тарілку спаржу, викладаєте заправку з помідорами. Зверху вкладаєте яйце, посоліть, поперчіть і перед самою подачею проколюєте яйце так, щоб жовток красиво почав витікати на салат. Вуаля! Готово!

 

Щоб забронювати столик в ресторані в центрі Львова – телефонуйте будь ласка:

  • +38 (097) 23 56 777
  • +38 (032) 23 56 766

Поділитись: