Блог від шеф-кухаря. Тріска гриль в ресторані “Валентино” у Львові
ТРІСКА на грилі
Тріска на грилі рецепт тріски
Корисні поради від шеф-кухаря ресторану “Валентино”
Тріска – хижа риба з сухуватим м’ясом, використовується в приготуванні перших і других страв. Вона піддається смаженні, гасіння, варіння, запікається в духовці і обсмажується на решітці, прекрасно поводиться в котлетах і начинці для пирогів, використовується в сушінні, копченні, засолюванні, консервуванні. Крім м’яса цінується печінка – вона часто представлена в асортименті консервованих рибопродуктів в продуктових магазинах.
Рецепти тріски складаються для цілої тушки, стейків або філе. Філе тріски на грилі готується з особливою обережністю – воно дуже ніжне, і може розсипатися від недбалого поводження. Якщо ви готуєте цілу рибу, можете начинити її зеленню, цибулею, часником, швидко начинити овочами, лимоном, натерти спеціями. У деяких рецептах тушка загортається в листя винограду, шпинат і навіть скибочки сала або бекону. Рибні шашлички на шпажках з шматочків філе можна готувати з овочами – кабачком, цукіні, солодким перцем.
РЕЦЕПТ ТРІСКИ (для приготування вдома)
Представлений рецепт тріски на грилі досить простий, але смак виходить пікантний і ніжний. За цим рецептом можна також приготувати палтус. Даний рецепт приготування передбачає використання чотирьох стейків.
Для маринаду буде потрібно:
2 ч. Ложки сушеного орегано;
3 ст. ложки кінзи;
¾ ч. Ложки кмину;
1,5 ч. Ложки солі;
1 лайм;
3 ст. ложки оливкової олії;
чорний мелений перець.
Викладіть стейки на тарілку шкірою вниз, посипте орегано, попередньо змеленим кмином і сіллю. Порубайте свіжу кінзу, змішайте з рослинним маслом і полийте рибу зверху. Накрийте тарілку плівкою і залиште в холодильнику на декілька годин. За півгодини до приготування на грилі дістаньте м’ясо, щоб воно досягло кімнатної температури. Тріска викладається над гриль спочатку шкірою вниз. Загальний час приготування становить близько 6-7 хвилин. Готова риба посипається чорним перцем і поливається соком лайму (при його відсутності – лимону).
КОРИСНІ ПОРАДИ
Щоб правильно приготувати тріску гриль, потрібно озброїтися гарним рецептом і невеликими секретами вибору, маринування і смаження, про які Вам завжди зможе розповісти шеф-кухар ресторану “Валентино”, що знаходиться в центрі Львова. Чекаємо Вас в гості, щоб поділитися нашими секретами:
- заморожене філе тріски краще готувати в день покупки – в домашній морозильній камері воно довго не зберігається;
- розморожувати рибу можна тільки в холодильнику – загорніть її в поліетилен для запобігання втрати вологи і помістіть на нижню полицю холодильника, перед маринуванням потримайте деякий час при кімнатній температурі;
- свіжу рибу потрібно очистити від луски, промити, трохи присолити (шкіру знімати не варто);
- філе риби щільне і соковите, але нежирне, містить велику кількість води, тому важливо не пересушити рибу (для цього можна поливати її маринадом в процесі смаження);
- при використанні цілої тушки зробіть 3-4 надрізу з кожного боку, щоб вона краще переповнилася спеціями при маринуванні і рівномірно приготувалася в процесі обсмажування;
- для маринаду використовуйте 2-3 види спецій – відмінно підходять зелений, чорний, білий перець, солодка паприка, цибуля, часник, каррі, імбир, естрагон, розмарин;
- щоб риба не прилипала до гриля, прогрійте її, протріть серветкою, змоченою в соняшниковій олії, просушіть.
Приготування тріски можна починати, коли на вугіллі з’явиться білий наліт. Для гриля краще використовувати спеціальні грати з затискачем. Подавати страву можна з соусами, картоплею і свіжими овочами.
Ми в ресторані “Валентино” готуємо декілька видів риби і рецепти в нас авторські та особливі, тому, щоб скуштувати щось неймовірне у Львові в ресторані італійською, європейською та українською кухнями запрошуємо завітати до нас в гості! Ми знаходимось на вулиці Нижанківського, 20, поблизу проспекту Шевченка та пам`ятника Володимиру Івасюку.
Щоб забронювати столик в ресторані в центрі Львова – телефонуйте будь ласка:
- +38 (097) 23 56 777
- +38 (032) 23 56 766