degustacii-v-restorani-valentyno-u-lvovi-kudy-pity-lviv

22

Сер2021
1. Якщо вино зафарбовує губи, то воно неякісне Насправді, якщо говорити про хороші вина, то цей фактор взагалі не є ознакою якості. Все залежить від сорту винограду і від типу вина. Зрозуміло, що біле вино не залишатиме колір. Але червоне вино настоюють на шкірках, які містять антоціани (зафарбовуючі речовини). Кожен сорт ... Детальніше
22, 2021Roma
blog-pro-vyno-somelie-restoranu-valentyno-v-centri-lvova

13

Сер2021
"У людей існує багато помилкових уявлень про вино. Я зібрав 4 найпоширеніших міфів и поясню, чому вони НЕ мають сенсу ", - розповідає Олег. 1. Порошкове вино Це — найпоширеніший міф. Вино не може бути таким з двох причин. Перш за все тому, що в жодній країні законодавчо не дозволено цього робити. ... Детальніше
13, 2021Roma
kuda-poyti-na-vino-vo-lvove-restoran-valentino-vinnyi-pogreb-terasa-centr

07

Сер2021
Чому розмови сомельє іноді називають «пташиною мовою»? Як швидко навчитись говорити про вино? Якими словами правильно описати смак і аромат вина?  Сомельє ресторану “Валентино” Олег Курако підготував відповіді на ці питання та шпаргалку з 10 слів, які допоможуть розібратись у вині. Іноді мову сомельє важко зрозуміти через ... Детальніше
7, 2021Roma
vunnuy-pogreb-u-lvovi-v-restorani

23

Сер2021
Розташований погреб під готелем, зайти в нього можна через ресторан “Валентино”. Запитавши працівників готелю чи ресторану знайти його Вам буде дуже легко. Похід у винний погріб стане для Вас приємною дегустацією напоїв з відмінною витримкою. Адже українське виноробство сягає своїм корінням в далеке минуле. Сам погреб був створений ще в ... Детальніше
23, 2021Roma
Beikush Core winery

16

Сер2021
Розкажемо Вам сьогодні про виноробню Бейкуш — де виробляють мабуть, найбільш загадкове українське вино. І справа не лише в найменуванні, яке є чи то власною назвою місцевості, чи то іменем птаха, що живе біля моря (пізніше з’ясувалося, що це і те, і те). У магазинах його знайти достатньо складно, і шукають, ... Детальніше
16, 2021Roma
On June 23 we organize an evening of asparagus and Sauvignon wines.

10

Сер2021
Совіньйон Блан походить із заходу Франції, з Долини Луари, а також зустрічався в регіоні Бордо. ⠀ Спаржа - одна з найдавніших овочевих рослин. Є припущення, що спаржу виду Asparagus вирощували ще в давньому Єгипті та Древній Греції. ⠀ 23 червня у ресторані «Валентино»! Запрошуємо насолодитися підбіркою вин наших сомельє та стравами зі спаржі від шеф-кухаря. ⠀ В ... Детальніше
10, 2021Roma
Tips for sommelier of the restaurant “Valentino”

09

Сер2021
Цілком природно, що пересічний покупець вина у ресторанах Львова не вміє професійно обирати вино. Коли ви завітаєте в найкращий ресторан у Львові «Валентино» наступного разу, оберіть вино, яке вам до вподоби, або попросіть сомельє Олега Курако запропонувати вам. «Хороше вино можна обрати за трьома критеріями: збалансованість, складність і завершеність» - каже ... Детальніше
9, 2021Roma
How to describe wine?

04

Сер2021
Чому розмови сомельє іноді називають «пташиною мовою»? Іноді мову сомельє важко зрозуміти через її перевантаженість сленгом, специфічними локальними термінами та іноземними словами. Це нормально і притаманно будь-якій вузькопрофільній сфері. Погана новина — на опанування цією мови можуть піти роки. Хороша новина — пересічному винолюбу вона не потрібна, адже Ви завжди можете прийти ... Детальніше
4, 2021Roma
difference in taste between expensive and cheap wine

01

Сер2021
Складне питання на який до цих пір немає точної відповіді. Теоретично, дороге вино повинно вигравати у дешевого аналога за всіма параметрами. Аромат дорогого вина буде багатогранним, він буде красиво і довго еволюціонувати - в ньому можна буде вловити до 10-15 відтінків і півтонів. Аромат дешевшого вина простий і швидко піде на ... Детальніше
1, 2021Roma
the skill of the winemaker

28

Сер2021
Вина для масового щоденного споживання виробляються великими компаніями і позбавлені індивідуальності. Перед технологами стоїть завдання зробити якісне вино без вад для вечері на кожен день або для вечірки з друзями. Великі обсяги виробництва вина не дозволяють говорити про індивідуальність авторського стилю вина - будь-який стиль втрачається на тлі конвеєрного виробництва ... Детальніше
28, 2021Roma
The strength of a winemaker’s brand

22

Сер2021
Багатьом з нас хочеться поставити на стіл пляшку з гучним ім'ям і не так важливо, наскільки смачним виявиться її вміст - головне, щоб гості оцінили жест! Але не варто сильно лаяти «клятих капіталістів». За гучним брендом, як правило, стоїть цікава історія, яку завжди цікаво розповісти за столом, а якість брендових ... Детальніше
22, 2021Roma
The origin of wine

18

Сер2021
Відносно не дороге доступне вино - це масовий продукт, який можна порівняти з одягом мас-маркет брендів Zara або H & M. Найчастіше це хороші і якісні, але зовсім не унікальні вина. Вони випускаються величезними тиражами для задоволення щоденного попиту і, як правило, позбавлені потенціалу до витримки. Цього року таке вино ... Детальніше
18, 2021Roma
Яке вино можна вважати дешевим, а яке дорогим?

12

Сер2021
Почнемо з того, що ціна - категорія відносна. Для когось ціна в 3-5 тис. грн. буде надмірною, а хтось назве це цілком нормальною ціною за цікаве і багатогранне вино з історією. Але якщо відштовхуватися від середньостатистичного доходу по країні, то вина нижче 150 грн потрапляють в ультрабюджетний сегмент, вина 200-400 ... Детальніше
12, 2021Roma
ask a sommelier

05

Сер2021
Сомельє - загадковий народ: вони присвятили своє життя вину але спльовують його під час дегустацій. Це професіонали, які мають значні знання в області вина, які працюють в хороших закладах, щоб надати вам "винні послуги" і допомогти підібрати страву до вина або навпаки. При бажанні, можна визначити економічний стан країни за ... Детальніше
5, 2021Roma
EL CAPITAN Pinot Noir

27

Сер2021
EL CAPITAN Pinot Noir Насичений букет з нотами зрілої вишні, чорної черешні, ожини та чорничного джему, з ніжними ванільними відтінками та делікатними тонами бочкової витримки. Гармонійний смак з приємним балансом кислотності, зрілих танінів та тривалим післясмаком стиглих ягід Витримане 3 місяці у французьких дубових бочках Tonnellerie Vinea з подальшою витримкою у пляшці не менш ... Детальніше
צ 27, 2021Roma
Вино De Stefani, Pinot Grigio, Veneto IGT

20

Сер2021
Блідо-солом’яний колір з легким мідним відблиском. Старі лози, що ростуть на глиняних грунтах в 10 км від Адріатичного моря, та 50 км від Доломітових Альп. Ніжний аромат квітів, що підкреслений відтінком тропічних фруктів приверне увагу поціновувачів, а нотки підсмаженого мигдалю у післясмаку довершать загальне враження від вина. Чудово пасує до холодних закусок, та ... Детальніше
צ 20, 2021Roma
сомельє ресторану “Валентино”

12

Сер2021
Вітаємо! Сьогодні наші сомельє, щоб ближче познайомитись трохи розкажуть про себе. В нас їх двоє цікавих та харизматичних професіоналів: Олег Курако та Владислав Ялоза. Олег Курако, сомельє ресторану "Валентино", що при готелі «Швейцарський» ... Детальніше
צ 12, 2021Roma
monacesca

11

Сер2020
Продовжуючи тему 'нових' виноробних регіонів, що у свій час були недооцінені, а зараз впевнено крокують крізь світові винні чарти, представляємо вашій увазі "Мірум" від Моначеска, з сорту винограду Вердіккіо. Винятково ручний збір винограду з тридцятирічної лози! Повнотіле, та водночас елегантне вино з дуже низким рівнем кислотності і незабутньою ароматикою!
11, 2020Roma
Вино Remole 2010

07

Сер2020
Ще одна перлина у нашій колекції — Remole 2010 від маркізів Фрескобальді. Поспішайте придбати останню пляшку цього вина у нашому погребі. Спробувати це  вино можна у ресторані “Валентино” ! Для резервації телефонуйте: +380972356777
7, 2020Roma
highland park

27

Сер2020
Одне з найпівнічніших віскі Шотландії Highland Park 12 y.o. тепер у нашому асортименті! Медові та цитрусові ноти, з легким відтінком диму, у ароматі цього віскі не залишать вас байдужими, а глибокий та збалансований смак зроблять вас його відданим шанувальником. Запитуйте в наших сомельє, та дізнайтеся від них цікаву історію цієї ... Детальніше
Ӧ 27, 2020Roma
vyno

21

Сер2020
Що вам відомо про найменший виноробний регіон Італії? А про виноград Птіт Арвін? Сім'я Шарер, що родом із Франції, ще в ХVIII столітті переїхала до цього регіону, що межує зі Швейцарією, а у 1810 році висадила свої перші два гектари виноградників. Скуштуйте Petite Arvine, а також запитуйте ... Детальніше
Ӧ 21, 2020Roma
3

15

Сер2020
Остання пляшка! Спеціальна проозиція ! Freskobaldi Lamanione 2005 WS-90, WE-91 Marchesi de Fresсobaldi - старовинний аристократичний рід Італії, що виробляє свої вина з 1300-го року. Також у власності маркізів Фрескобальді маєток Ornellaia з 2002 року. Фрескобальді завжди успішно поєднували багатий досвід з нововведеннями. Сьогодні Фрескобальді володіють дев'ятьма ... Детальніше
Ӧ 15, 2020Roma
750×485

11

Сер2020
Якими бувають вина? Білими? Червоними? Рожевими? Додамо до цього переліку ще й помаранчеві вина! Ні — не ті, що з помаранчів. А вина золотаво-помаранчевого кольору. Це старовинний метод, коли біле вино виготовляють за технологією виробництва червоних. Заінтриговані? Вина можна вже спробувати у нас в ресторані "Валентино"!
Ӧ 11, 2020Roma
IMG_7798-1260×945

23

Сер2019
Вино Barolo від виноробні FontanaFredda  володіє чистим та інтенсивним ароматом із відтінком ванілі, спецій, вишні  та троянд. М'який, округлий смак із збалансованим тривалим післясмаком підкреслює всю витонченість  даної позиції. Витримка відбувається 2 роки в Альєрських дубових  діжках із подальшою витримкою  в пляшках впродовж року. Цю ... Детальніше
23, 2019Roma
vuno1

16

Сер2018
Коли зима ще міцно тримає свої позиції, пропонуємо покращити настрій гарним червоним вином у ресторані "Валентино". Pino Noir Danese з півночі Італії чудово пасуватиме до Каре ягняти чи тальятелле "Песто ді Полло е Фунґі". Ніжний та стриманий смак, водночас яскравий фруктовий аромат вина, не залишать вас байдужими.   ... Детальніше
16, 2018Adm
фото влад

05

Сер2018
Це вино виготовляється із винограду сорту Кортезе (регіон П’ємонт, Італія).Назву “Гаві дей Гаві” придумав і запатентував Джорджо Сольдаті, ще до того,як з’явились аппелласьони і перекладається як “краще із Гаві” або “всім Гаві Гаві”. Так Джорджо відмітив краще вино, яке йому вдалось зробити.Цікавий факт, що винна карта вагону-ресторану легендарного “Східного Експрессу”, ... Детальніше
5, 2018Adm
taurasi wine

23

Сер2018
ТАУРАЗІ — сухе червоне вино для холодних зимових вечорів, що його ви знайдете в нашій винній карті. Виготовлене з сорту Альяніко (Aglianico). З цього сорту, як вважають історики, виготовляли славнозвісне Фалернське вино, чи не найвідоміше вино Античного світу. Про нього писали Ціцерон, Пліній Старший, Горацій тощо. Фалернське вино, за свідченням ... Детальніше
Ӧ 23, 2018Adm
25_main

17

Сер2017
Інноваційний прилад працює навіть простіше, ніж класичний штопор. Крізь фольгу і пробку проходить надтонка голка, в процесі за допомогою аргону на пляшку створюється тиск. Інертний газ виштовхує вино через голку в келих, не даючи при цьому доступ кисню. Після того як голка вийнята, пробка природним чином герметизується.Пристрій виготовлено ... Детальніше
17, 2017Roma
23

25

Сер2017
Амароне Делла Вальполічелла – по-справжньому королівське вино, яке прославило одну з кращих виноробних провінцій Італії, Венетто. Тільне, глибоке, сухе вино із солодким ароматом. Досконалий купаж двох сортів вина – Корвіна і Рондінелла. Протягом останнього століття, технологія витримки вина значно вдосконалилась, завдяки великій увазі виробників до якості вина, процесу виробництва та ... Детальніше
25, 2017Roma