зображення_viber_2021-10-15_16-44-43-183

14

Жов2021
 Дегустація Вина в ресторані Валентино Маємо для Вас чудові новини ⠀ Вже 22 жовтня ми організовуємо дегустацію вин  у Львові в ресторані «Валентино, від крафтової виноробні Biologist. ⠀ Набір дегустаційних вин: 5 вибраних вин від компанії Biologist ⠀ Дегустаційне меню: - Вітелло тонато; - палітра ... Детальніше
14, 2021Roma
зображення_viber_2021-10-10_16-08-41-412

10

Жов2021
Цілком природньо, що пересічний покупець вина у ресторанах чи магазинах не вміє професійно обирати вино. Самостійно визначити характеристики якісного вина та відчути відмінність між напоєм за $30 і за $130 складно. Але не для тих, хто прочитав книгу Б’янки Боскер "Схиблені на вині", яка нещодавно вийшла. Авторка описала те, як під керівництвом кращих ... Детальніше
10, 2021Roma
зображення_viber_2021-10-03_01-12-39-562

09

Жов2021
Маємо для Вас хороші новини Вже 28 жовтня ми організовуємо дегустацію вин під назвою «Червоні Вина Латинської Америки» у Львові в ресторані «Валентино».   ⠀Набір дегустаційних вин: ⠀  Chile: Carmenere Reserva;  Argentina: Malbec Barrel Selection;  Uruguay: ... Детальніше
9, 2021Roma
зображення_viber_2021-09-16_22-21-44-178

16

Жов2021
Просто м'ясо або просто риба - занадто широкі поняття, щоб підібрати відповідне супровід до них. Ось на що треба звернути увагу, підбираючи поєднання напоїв і до риби, і до м'яса: на колір. М'ясо може бути білим (телятина, кролик), а риба - червоною або рожевою (червоний тунець, лосось), і вже в ... Детальніше
16, 2021Roma
somellie-in-lviv-valentino-restaurant

10

Жов2021
Жаркий сезон і період пікніків і виїздів на природу - не час для важких терпких вин з високим вмістом алкоголю. У теплу погоду хочеться зовсім не того ж, що в зимові холоди. До того ж, вибір страв теж буде залежати від сезонності і, відповідно, вимагати різних гастрономічних поєднань. Ось кілька порад, ... Детальніше
10, 2021Roma
дегустації Львів, сомельє, винний ресторан, бар

25

Жов2021
Маємо знову для Вас гарні новини ⠀ 22 вересня організовуємо дегустацію вин від 46 Паралелі у Львові в ресторані «Валентино». ⠀ Набір дегустаційних вин: ⠀ Ель Капітан Брют Розе; Піно Грі, Ель Капітан;... Детальніше
25, 2021Roma
226645537_4290528434337364_2324810152022613763_n

10

Жов2021
Дегустація "Рислінг навколо світу" 25 серпня Маємо знову для Вас гарні новини ⠀ 25 серпня організовуємо дегустацію вин Riesling. ⠀ Набір дегустаційних вин:  Чехія/ Моравія / ... Детальніше
10, 2021Roma
blog_pro_vino_v_restorani_valentino_lviv

07

Жов2021
Про винні брендах США в нашій країні відомо мало, хоча ця країна займає 4-е місце в світі за обсягами виробництва вина і 9-е по його експорту. Більш того, американські вина успішно конкурують з європейськими, а кращі їхні представники часто навіть перевершують прославлені Grand Cru. Низька популярність американських вин у нас пояснюється ... Детальніше
7, 2021Roma
degustacii-v-restorani-valentyno-u-lvovi-kudy-pity-lviv

22

Жов2021
1. Якщо вино зафарбовує губи, то воно неякісне Насправді, якщо говорити про хороші вина, то цей фактор взагалі не є ознакою якості. Все залежить від сорту винограду і від типу вина. Зрозуміло, що біле вино не залишатиме колір. Але червоне вино настоюють на шкірках, які містять антоціани (зафарбовуючі речовини). Кожен сорт ... Детальніше
22, 2021Roma
blog-pro-vyno-somelie-restoranu-valentyno-v-centri-lvova

13

Жов2021
"У людей існує багато помилкових уявлень про вино. Я зібрав 4 найпоширеніших міфів и поясню, чому вони НЕ мають сенсу ", - розповідає Олег. 1. Порошкове вино Це — найпоширеніший міф. Вино не може бути таким з двох причин. Перш за все тому, що в жодній країні законодавчо не дозволено цього робити. ... Детальніше
13, 2021Roma
kuda-poyti-na-vino-vo-lvove-restoran-valentino-vinnyi-pogreb-terasa-centr

07

Жов2021
Чому розмови сомельє іноді називають «пташиною мовою»? Як швидко навчитись говорити про вино? Якими словами правильно описати смак і аромат вина?  Сомельє ресторану “Валентино” Олег Курако підготував відповіді на ці питання та шпаргалку з 10 слів, які допоможуть розібратись у вині. Іноді мову сомельє важко зрозуміти через ... Детальніше
7, 2021Roma
vunnuy-pogreb-u-lvovi-v-restorani

23

Жов2021
Розташований погреб під готелем, зайти в нього можна через ресторан “Валентино”. Запитавши працівників готелю чи ресторану знайти його Вам буде дуже легко. Похід у винний погріб стане для Вас приємною дегустацією напоїв з відмінною витримкою. Адже українське виноробство сягає своїм корінням в далеке минуле. Сам погреб був створений ще в ... Детальніше
23, 2021Roma
Beikush Core winery

16

Жов2021
Розкажемо Вам сьогодні про виноробню Бейкуш — де виробляють мабуть, найбільш загадкове українське вино. І справа не лише в найменуванні, яке є чи то власною назвою місцевості, чи то іменем птаха, що живе біля моря (пізніше з’ясувалося, що це і те, і те). У магазинах його знайти достатньо складно, і шукають, ... Детальніше
16, 2021Roma
On June 23 we organize an evening of asparagus and Sauvignon wines.

10

Жов2021
Совіньйон Блан походить із заходу Франції, з Долини Луари, а також зустрічався в регіоні Бордо. ⠀ Спаржа - одна з найдавніших овочевих рослин. Є припущення, що спаржу виду Asparagus вирощували ще в давньому Єгипті та Древній Греції. ⠀ 23 червня у ресторані «Валентино»! Запрошуємо насолодитися підбіркою вин наших сомельє та стравами зі спаржі від шеф-кухаря. ⠀ В ... Детальніше
10, 2021Roma
Tips for sommelier of the restaurant “Valentino”

09

Жов2021
Цілком природно, що пересічний покупець вина у ресторанах Львова не вміє професійно обирати вино. Коли ви завітаєте в найкращий ресторан у Львові «Валентино» наступного разу, оберіть вино, яке вам до вподоби, або попросіть сомельє Олега Курако запропонувати вам. «Хороше вино можна обрати за трьома критеріями: збалансованість, складність і завершеність» - каже ... Детальніше
9, 2021Roma
How to describe wine?

04

Жов2021
Чому розмови сомельє іноді називають «пташиною мовою»? Іноді мову сомельє важко зрозуміти через її перевантаженість сленгом, специфічними локальними термінами та іноземними словами. Це нормально і притаманно будь-якій вузькопрофільній сфері. Погана новина — на опанування цією мови можуть піти роки. Хороша новина — пересічному винолюбу вона не потрібна, адже Ви завжди можете прийти ... Детальніше
4, 2021Roma
difference in taste between expensive and cheap wine

01

Жов2021
Складне питання на який до цих пір немає точної відповіді. Теоретично, дороге вино повинно вигравати у дешевого аналога за всіма параметрами. Аромат дорогого вина буде багатогранним, він буде красиво і довго еволюціонувати - в ньому можна буде вловити до 10-15 відтінків і півтонів. Аромат дешевшого вина простий і швидко піде на ... Детальніше
1, 2021Roma
the skill of the winemaker

28

Жов2021
Вина для масового щоденного споживання виробляються великими компаніями і позбавлені індивідуальності. Перед технологами стоїть завдання зробити якісне вино без вад для вечері на кожен день або для вечірки з друзями. Великі обсяги виробництва вина не дозволяють говорити про індивідуальність авторського стилю вина - будь-який стиль втрачається на тлі конвеєрного виробництва ... Детальніше
28, 2021Roma
The strength of a winemaker’s brand

22

Жов2021
Багатьом з нас хочеться поставити на стіл пляшку з гучним ім'ям і не так важливо, наскільки смачним виявиться її вміст - головне, щоб гості оцінили жест! Але не варто сильно лаяти «клятих капіталістів». За гучним брендом, як правило, стоїть цікава історія, яку завжди цікаво розповісти за столом, а якість брендових ... Детальніше
22, 2021Roma
The origin of wine

18

Жов2021
Відносно не дороге доступне вино - це масовий продукт, який можна порівняти з одягом мас-маркет брендів Zara або H & M. Найчастіше це хороші і якісні, але зовсім не унікальні вина. Вони випускаються величезними тиражами для задоволення щоденного попиту і, як правило, позбавлені потенціалу до витримки. Цього року таке вино ... Детальніше
18, 2021Roma
Яке вино можна вважати дешевим, а яке дорогим?

12

Жов2021
Почнемо з того, що ціна - категорія відносна. Для когось ціна в 3-5 тис. грн. буде надмірною, а хтось назве це цілком нормальною ціною за цікаве і багатогранне вино з історією. Але якщо відштовхуватися від середньостатистичного доходу по країні, то вина нижче 150 грн потрапляють в ультрабюджетний сегмент, вина 200-400 ... Детальніше
12, 2021Roma
ask a sommelier

05

Жов2021
Сомельє - загадковий народ: вони присвятили своє життя вину але спльовують його під час дегустацій. Це професіонали, які мають значні знання в області вина, які працюють в хороших закладах, щоб надати вам "винні послуги" і допомогти підібрати страву до вина або навпаки. При бажанні, можна визначити економічний стан країни за ... Детальніше
5, 2021Roma
EL CAPITAN Pinot Noir

27

Жов2021
EL CAPITAN Pinot Noir Насичений букет з нотами зрілої вишні, чорної черешні, ожини та чорничного джему, з ніжними ванільними відтінками та делікатними тонами бочкової витримки. Гармонійний смак з приємним балансом кислотності, зрілих танінів та тривалим післясмаком стиглих ягід Витримане 3 місяці у французьких дубових бочках Tonnellerie Vinea з подальшою витримкою у пляшці не менш ... Детальніше
צ 27, 2021Roma
Вино De Stefani, Pinot Grigio, Veneto IGT

20

Жов2021
Блідо-солом’яний колір з легким мідним відблиском. Старі лози, що ростуть на глиняних грунтах в 10 км від Адріатичного моря, та 50 км від Доломітових Альп. Ніжний аромат квітів, що підкреслений відтінком тропічних фруктів приверне увагу поціновувачів, а нотки підсмаженого мигдалю у післясмаку довершать загальне враження від вина. Чудово пасує до холодних закусок, та ... Детальніше
צ 20, 2021Roma
сомельє ресторану “Валентино”

12

Жов2021
Вітаємо! Сьогодні наші сомельє, щоб ближче познайомитись трохи розкажуть про себе. В нас їх двоє цікавих та харизматичних професіоналів: Олег Курако та Владислав Ялоза. Олег Курако, сомельє ресторану "Валентино", що при готелі «Швейцарський» ... Детальніше
צ 12, 2021Roma
monacesca

11

Жов2020
Продовжуючи тему 'нових' виноробних регіонів, що у свій час були недооцінені, а зараз впевнено крокують крізь світові винні чарти, представляємо вашій увазі "Мірум" від Моначеска, з сорту винограду Вердіккіо. Винятково ручний збір винограду з тридцятирічної лози! Повнотіле, та водночас елегантне вино з дуже низким рівнем кислотності і незабутньою ароматикою!
11, 2020Roma
Вино Remole 2010

07

Жов2020
Ще одна перлина у нашій колекції — Remole 2010 від маркізів Фрескобальді. Поспішайте придбати останню пляшку цього вина у нашому погребі. Спробувати це  вино можна у ресторані “Валентино” ! Для резервації телефонуйте: +380972356777
7, 2020Roma
highland park

27

Жов2020
Одне з найпівнічніших віскі Шотландії Highland Park 12 y.o. тепер у нашому асортименті! Медові та цитрусові ноти, з легким відтінком диму, у ароматі цього віскі не залишать вас байдужими, а глибокий та збалансований смак зроблять вас його відданим шанувальником. Запитуйте в наших сомельє, та дізнайтеся від них цікаву історію цієї ... Детальніше
Ӧ 27, 2020Roma
vyno

21

Жов2020
Що вам відомо про найменший виноробний регіон Італії? А про виноград Птіт Арвін? Сім'я Шарер, що родом із Франції, ще в ХVIII столітті переїхала до цього регіону, що межує зі Швейцарією, а у 1810 році висадила свої перші два гектари виноградників. Скуштуйте Petite Arvine, а також запитуйте ... Детальніше
Ӧ 21, 2020Roma
3

15

Жов2020
Остання пляшка! Спеціальна проозиція ! Freskobaldi Lamanione 2005 WS-90, WE-91 Marchesi de Fresсobaldi - старовинний аристократичний рід Італії, що виробляє свої вина з 1300-го року. Також у власності маркізів Фрескобальді маєток Ornellaia з 2002 року. Фрескобальді завжди успішно поєднували багатий досвід з нововведеннями. Сьогодні Фрескобальді володіють дев'ятьма ... Детальніше
Ӧ 15, 2020Roma
750×485

11

Жов2020
Якими бувають вина? Білими? Червоними? Рожевими? Додамо до цього переліку ще й помаранчеві вина! Ні — не ті, що з помаранчів. А вина золотаво-помаранчевого кольору. Це старовинний метод, коли біле вино виготовляють за технологією виробництва червоних. Заінтриговані? Вина можна вже спробувати у нас в ресторані "Валентино"!
Ӧ 11, 2020Roma
IMG_7798-1260×945

23

Жов2019
Вино Barolo від виноробні FontanaFredda  володіє чистим та інтенсивним ароматом із відтінком ванілі, спецій, вишні  та троянд. М'який, округлий смак із збалансованим тривалим післясмаком підкреслює всю витонченість  даної позиції. Витримка відбувається 2 роки в Альєрських дубових  діжках із подальшою витримкою  в пляшках впродовж року. Цю ... Детальніше
23, 2019Roma
vuno1

16

Жов2018
Коли зима ще міцно тримає свої позиції, пропонуємо покращити настрій гарним червоним вином у ресторані "Валентино". Pino Noir Danese з півночі Італії чудово пасуватиме до Каре ягняти чи тальятелле "Песто ді Полло е Фунґі". Ніжний та стриманий смак, водночас яскравий фруктовий аромат вина, не залишать вас байдужими.   ... Детальніше
16, 2018Adm
фото влад

05

Жов2018
Це вино виготовляється із винограду сорту Кортезе (регіон П’ємонт, Італія).Назву “Гаві дей Гаві” придумав і запатентував Джорджо Сольдаті, ще до того,як з’явились аппелласьони і перекладається як “краще із Гаві” або “всім Гаві Гаві”. Так Джорджо відмітив краще вино, яке йому вдалось зробити.Цікавий факт, що винна карта вагону-ресторану легендарного “Східного Експрессу”, ... Детальніше
5, 2018Adm
taurasi wine

23

Жов2018
ТАУРАЗІ — сухе червоне вино для холодних зимових вечорів, що його ви знайдете в нашій винній карті. Виготовлене з сорту Альяніко (Aglianico). З цього сорту, як вважають історики, виготовляли славнозвісне Фалернське вино, чи не найвідоміше вино Античного світу. Про нього писали Ціцерон, Пліній Старший, Горацій тощо. Фалернське вино, за свідченням ... Детальніше
Ӧ 23, 2018Adm
25_main

17

Жов2017
Інноваційний прилад працює навіть простіше, ніж класичний штопор. Крізь фольгу і пробку проходить надтонка голка, в процесі за допомогою аргону на пляшку створюється тиск. Інертний газ виштовхує вино через голку в келих, не даючи при цьому доступ кисню. Після того як голка вийнята, пробка природним чином герметизується.Пристрій виготовлено ... Детальніше
17, 2017Roma
23

25

Жов2017
Амароне Делла Вальполічелла – по-справжньому королівське вино, яке прославило одну з кращих виноробних провінцій Італії, Венетто. Тільне, глибоке, сухе вино із солодким ароматом. Досконалий купаж двох сортів вина – Корвіна і Рондінелла. Протягом останнього століття, технологія витримки вина значно вдосконалилась, завдяки великій увазі виробників до якості вина, процесу виробництва та ... Детальніше
25, 2017Roma