Де скуштувати найсмачніший Жульєн?

Де скуштувати найсмачніший Жульєн у Львові?

 

Насправді жульєн – це не страва, а спосіб нарізки овочів тонкою соломкою, який вигадали французи. У сучасній французькій кулінарії жульєном можуть називати салати або супи з овочами, нарізаними таким способом. У нас жульєном називається порційна запіканка з грибів під сиром.

Що стосується жульєну-закуски, у Франції існувало схожа страва – «кокот», гаряча закуска з курячого м’яса під запеченим сиром. Посуд для цієї страви – Кокотниця. У ній же подається і жюльєн класично, проте ми подаємо свій жульєн в ресторані «Валентино» у корзинці з листкового тіста.
Су-шеф Михайло Змисний відзначає, що жюльєн – це саме закуска, а не гаряча страва. По-перше, порція його невелика, а по-друге, жульєн подається в посуді, в якому готувався (в нашому варіанті – в корзинці зі листкового тіста).
Подають жульєн дуже гарячим – 85-90 ° С. Їдять жульєн маленькою ложкою або ложечкою-мокко. Гаряча закуска передбачає використання ножа, тому ми сервіруємо закусочні прибори до цієї страви.
Сьогодні в національній кухні існує багато різноманітних нових рецептів і кулінарних варіацій приготування жульєну: з креветок, кальмарів, грибів і риби, мідій і грибів, копченої риби і навіть з морських гребінців. Але, мабуть, класичним для нас став рецепт жульєну з грибами. Від цієї гарячої страви або, як правильніше було б сказати, гарячої закуски, віє домашнім теплом і ароматом вишуканої і в той же час легкої в приготуванні страви.
Щоб забронювати столик – телефонуйте будь ласка нам:
• +38 (097) 23 56 777
• +38 (032) 23 56 766

Поділитись: