A cake Napoleon is a branded dessert of the Valentino restaurant.

Фірмовий десерт ресторану «Валентино» – торт «Наполеон»

Походження цього кулінарного шедевра шляхетне, але дуже туманне. Його вважають французькою стравою, але коріння тягнуться до італійського Неаполя, де mille-feuille був улюбленою стравою місцевої кухні. Але в італійському варіанті він складався зі шпинату, сиру і соусу песто. А сама назва «Наполеон» походить від назви італійського міста.

У книзі «Французький кухар» (Le Cuisinier françois, 1651) знаний французький шеф-кухар і письменник Франсуа П’єр де Ла Варенн описав один з найстаріших рецептів приготування цього торта.
За однією з версій, рецепт цього торта був створений під час другої французької імперії (1852–1870 роки). Мало не за наказом імператора Наполеона III в честь його дядька, Наполеона Бонапарта. Схоже на правду — торт mille-feuille дійсно роблять з тих часів. Але у французькій версії ця страва складалася з коржів листкового тіста.

Існує безліч різновидів mille-feuille. Сьогодні не просто в кожній країні, але навіть у кожному ресторані — свій фірмовий рецепт, зокрема й у нашому ресторані «Валентино». Класичний mille-feuille для кулінарів і гурманів — це, в першу чергу, ніжний десерт. Його варіації множаться з кожним роком. Важлива складова цього торта — листкове тісто. Його смак не повинен домінувати і заважати насолоджуватися десертом. Тісто лише покликане злегка доповнити неповторний смак. Канонічний mille-feuille готують так, що він буквально тане у роті. Кулінарний секрет гастрономічного шедевру — заварний крем, який змішують з попередньо збитими вершками. Коржі, перш ніж відправити у піч, злегка посипають цукровою пудрою, щоб з’явився тонкий блиск і карамельний післясмак. Ми ж, спеціально до цього десерту власноруч варимо карамель, яка в поєднанні з тортом неодмінно подарує неймовірний смак!

Зранку з 08:00 до 23:00 кожного дня в ресторані «Валентино» у Вас є можливість насолодитися ним популярним десертом – тортом «Наполеон».

Поділитись: