Львівський сирник. Де у Львові скуштувати цей неймовірно смачний торт?
Традиційний львівський сирник: простий рецепт смачного десерту в ресторані «Валентино» у Львові
Серед тих, хто подорожує до міста Лева, скуштувати львівський сирник так само популярно, як прогулятися старовинною площею Ринок чи посидіти з філіжанкою запашної кави в одному з закладів міста. Ця страва популярна у Львові настільки, що готують її не лише в багатьох ресторанах та кав’ярнях, а й у львівських родинах.
У львівському сирнику, який готують кондитери італійського ресторану «Валентино» поєдналися максимально ніжний сир з присмаком апельсинової та лимонної цедри та шоколадна тягуча глазур. Цей десерт у міру солодкий та добре пасує до будь-якого гарячого напою – кави чи чаю.
Шеф-кухар ресторану «Валентино» Михайло Змисний ділиться одним з рецептів львівського сирника. Щоб скуштувати фірмовий рецепт львівського сирника – запрошуємо Вас завітати в ресторан «Валентино» посмакувати цим легендарним галицьким десертом.
Приготування:
– Для львівського сирника не підходить мокрий сир. Тож, вибирайте сухий сир. Далі подрібнюємо сир блендером.
– В окремій ємності збиваємо жовтки з цукром, додаємо сюди манну крупу, порізаний кубиками персик, родзинки, ванільну есенцію, цедру лимона (або апельсина). Ми можемо використовувати в якості додатків ті фрукти, які вам подобаються і найбільше смакують. Все гарно перемішуємо;
– Додаємо в цю масу м’яке вершкове масло і збиваємо ще раз міксером;
– Цю масу з’єднуємо із сиром, і ще раз обережно протягом хвилини збиваємо міксером;
– Далі черга яєчних білків. Збиваємо їх до стану білої піни. Білкова маса має бути схожою на хмаринку;
– Білки викладаємо обережно лопаткою у сирну масу і перемішуємо обережними рухами лопаткою;
– Борти форми для випікання змазуємо вершковим маслом. Дно можна вистелити пергаментом. Якщо використовувати пергамент, то вірогідність того, що сирник не прилипне до форми, збільшується;
– Викладаємо масу у форму (застелену пергаментом). Випікаємо сирник протягом 55 хвилин при температурі 180 °С.
– Готовому сирнику треба дати час охолонути (приблизно 3 години). Прикрашати шоколадною глазур’ю потрібно вже добре охолоджений сирник. В ідеалі сирник має “настоятись” в холодильнику біля 5 годин – тоді він буде дуже смачним.
Готуємо глазур:
– Розтоплюємо на тихому вогні шоколад;
– У шоколад додаємо шматочок вершкового масла та вершки;
– Все добре перемішуємо. Даємо глазурі 5 хвилин постояти і можна наносити її на охолоджений сирник.
Чекаємо Вас в гості в ресторан “Валентино”, щоб Ви могли скуштувати найсмачніший десерт “Львівський сирник” у Львові.
Щоб забронювати столик в ресторані в центрі Львова – телефонуйте будь ласка:
- +38 (097) 23 56 777
- +38 (032) 23 56 766