зображення_viber_2021-09-16_22-21-44-178

Міф про вино №4: До м’яса – червоне, до риби – біле. Блог від сомельє ресторану Валентино

Просто м’ясо або просто риба – занадто широкі поняття, щоб підібрати відповідне супровід до них. Ось на що треба звернути увагу, підбираючи поєднання напоїв і до риби, і до м’яса:

  • на колір. М’ясо може бути білим (телятина, кролик), а риба – червоною або рожевою (червоний тунець, лосось), і вже в одному тільки цьому випадку стандартний вибір вина потрібно буде переглянути;
  • на текстуру (особливо це стосується риби). Вона може бути ніжною і делікатною, як у тріски, солнечника або річкової форелі, а може бути щільною, наприклад, у тунця або риби-меч. Те ж саме можна сказати про м’ясо – філе і вирізка ніжніше більш волокнистого стейка;
  • на жирність. Жирну рибу збалансує біле вино з високою кислотністю, а жирний соковитий антрекот з яловичини – терпке потужне червоне;
  • на соус. Компоненти соусу з насиченим смаком, який супроводжує більш нейтральне м’ясо або рибу, стануть визначальними у виборі відповідного супроводу.

Чекаю Вас в ресторані “Валентино”, щоб Ви могли разом зі мною переконатись і розвіяти цей міф. Я проведу Вас у винний погріб та запропоную найкраще вино, яке смакуватиме до Ваших страв, якими б вони не були: рибними чи мясними.

 

До зустрічі в ресторані «Валентино», що при готелі “Швейцарський”!
Щоб забронювати столик для дегустації чи гастро-вечері – телефонуйте будь ласка нам:
+38 (097) 23 56 777
+38 (032) 23 56 766

Поділитись: