Окрошка – холодний суп, який ресторан «Валентино» готуватиме влітку 2021

Окрошка – холодний суп, який ресторан «Валентино» готуватиме влітку 2021

Як ми вже сказали, окрошка – це різновид холодного супу на овочевій або м’ясній основі. Належить до традиційних страв руської кухні. 

Слово «окрошка» стало часто вживаним на початку XX століття і вперше в книгах рецептів воно з’явилося в книзі О. Молоховець «Подарунок молодим господаркам» у виданні 1901 року. У Російській імперії слово «окрошка» з’явилось десь наприкінці XIX ст., коли до традиційної тюрі в трактирах почали додавати інші інгредієнти, зокрема шматочки м’яса, що залишалися на кістках після його варіння, або ж з вимоченої солонини. Тетеря або Тюря, як її ще називають – страва супового типу, яка сформувалася в кулінарних традиціях найбідніших верств населення російського та білоруського села. Це проста і не вигадлива калорійна юшка. У бідних сільських родинах тюря часто була щоденною стравою аж до XIX століття. Зазвичай в якості основи для приготування тюрі використовується квас, Інші компоненти – це хліб, кірки (верхній шар кори рослин), цибулю. До цього всього додавали терту редьку і зелень. заправляли рослинним маслом. У тюрю також додавали відварну картоплю та інші дрібно нарізані овочі. 

Окрошка є одним з різновидів холодних супів, які здавна присутні в кухнях народів інших країн за назвами «таратор»«овдух»«хладник», «хопта», «джаджик»«сасик (Кундук)»«чалоб», «чалоп», «дограмач», «мацнабрдош», холодник. Відмінністю російського варіанту цієї страви є те, що окрошка готується на квасі.

Які різновиди окрошки ми готуємо в ресторані «Валентино»?

Ми готуємо: м’ясну та овочеву окрошки, заправити які можна як і кефіром так і квасом, Про це ми уточнюємо гостей закладу, каже Михайло Змисний – су-шеф ресторану «Валентино».

В окрошці дуже багато вітамінів та мікроелементів. За кількістю корисних мікроорганізмів квас, на якому готується класична окрошка, не поступається кефіру. Він також покращує травлення, обмін речовин і зміцнює імунітет.

Клітковина, якої багато в окрошці, як найкраще впливає на оздоровлення корисної кишкової мікрофлори. Секрет ситості приховується в непереварюванні волокон клітковини, від чого продовжується відчуття наповненості шлунку і приборкується апетит. Окрошка не сприяє набиранню ваги. Тож чекаємо Вас на терасі ресторан «Валентино», щоб в жаркий літній день насолодитися холодним, свіжим смаком цієї особливої страви.

До зустрічі в ресторані «Валентино»!

Поділитись: