where-i-can-find-good-pizza-and-pasta-italian-restaurant-in-lviv-valentino-restoran

Піца Маргарита. Як приготувати? Рецепт від шеф-кухаря ресторану Валентино у Львові

Піца Маргарита. Як приготувати? Рецепт від шеф-кухаря ресторану Валентино у Львові

Я дуже люблю піцу! Як кажуть в таких випадках – швидше за все в минулому житті я був італійцем! Кожного дня в ресторані “Валентино” ми готуємо близько 20 піц.  

 

Отже, приступимо безпосередньо до піци. Відразу відповім на найперше питання – використовуйте що завгодно і в будь-яких поєднаннях. Якщо ми говоримо не про Маргариту – то використовуйте будь-які продукти, ті, що залишаться у вас після робочого дня. Це можуть бути шматочки м’яса, ковбаси, трави, овочі, сири, гриби та інше інше.

 

Прибираємо в сторону тісто, томатний соус і трави. Тепер готуємо начинку. Помідори ріжемо тонкими кільцями. І так, всі інгредієнти ріжте тонше – адже піца готується хвилини 3-4 і нам не потрібні напівготові овочі. А ось сир ріжемо товстими брусками в 1 см завтовшки. Я завжди використовую Моцареллу, скажімо так це сир, дуже стійкий до температур – тобто він повільно плавиться і дуже довго потрібно чекати, поки він починає закипати – це нам на руку. Коли вся начинка підготовлена, приступаємо до приготування. Посипаєте стіл борошном і розкачуєте кулю в тонкий пласт, товщина не більше 3 мм. Я роблю так: провів качалкою в одну сторону, перевернув, посипав борошном і проводжу качалкою в протилежну сторону. І так кілька разів. Так форма вийде круглою, а не витягнутою (якщо катати в одному напрямку). Муки багато не потрібно, просто проводите курній рукою по поверхні тесту. Далі я використовую тарілку, щоб форма піци була максимально круглої. Готове тісто перекладіть акуратно на пергамент (або розгортайте відразу на ньому). У центр тесту викладайте ложками томатний соус – тут оберіть той, який більше подобається вам, бажано звичайно з травами, часником, перцем і досить густий, можна брати томатну пасту хорошої якості. І розмазуєте його ложкою. Якщо ви любите піцу з бортиками – краї тіста загорніть по периметру. У будь-якому разі не заходьте соусом до самого краю піци. Далі хаотично розкидаєте шматочки сиру. Є два класичних способу – сир поверх всієї начинки і в самому низу (на соусі). Другий варіант краще – сир ніби скріплює собою і начинку і з’єднує корж з начинкою, щоб вона не сповзала. Зверху трави (половину) і кільця помідорів. Перець, спеції і ще пара шматочків сиру зверху. Розігріваєте духовку до самого максимуму. Переносите піцу з пергаментом на гарячий деко (нехай він полежить в духовці хвилин 10 до того, як переносити на нього піцу) і випікаєте на самій нижній полиці хвилини 3-6. За цей час корж почне покриватися рум’яною скоринкою, а начинка приготується. Показник тут – сир. Він починає танути і майже вже втрачає форму, але ще не перетворився в калюжу. Готовій піці дайте трохи охолонути, буквально хвилину. Розріжте спеціальним ножем. Нам важливо, щоб начинка не розвалилася і не з’їхала. Зверху я посипаю свіжою зеленню. І звичайно піцу потрібно їсти руками (складаючи трикутник навпіл) з хорошим вином і найулюбленішими людьми і звісно ж в італійському ресторані “Валентино”, який знаходиться по вулиці Нижанківського, 20 в будинку пам’ятнику архітектури, позаду пам’ятника Володимиру Івасюку!

 

Щоб забронювати столик в ресторані в центрі Львова – телефонуйте будь ласка:

  • +38 (097) 23 56 777
  • +38 (032) 23 56 766

Поділитись: