Різотто – розповсюджена страва з рису в Північній Італії. Ресторан “Валентино” пропонує скуштувати автентичний смак цієї страви.
Це класична страва, яку в Італії люблять однаково з пастою та піцою ще з кінця 18 ст. Вона розповсюджена в Північній Італії. Перша письмова згадка про різотто зустрічається в 19 столітті. Страва проста і складна водночас. Щоб вона вдалася нам потрібен правильно підібраний рис з високим рівнем крохмалю, це сорти «Арборіо» або «Карнаролі». Рис потрібно обсмажити на оливковій олії, додати біле сухе вино і варити, додаючи невеликими порціями овочевий або курячий бульйон до стану «Al dente», що в перекладі означає «на зубок», рис всередині має бути трішки недовареним. В кінці приготування додаємо вершкове масло і сир «Пармезан», каже су-шеф Михайло Змисний. Рис повинен бути кремової консистенції. Ми в ресторані «Валентино» готуємо різотто з трюфельною пастою, а додавати можна, все, що Вам смакує. Інколи ми обговорюємо з гостями, що б вони хотіли додати в цю страву. І завжди знаходимо чудові поєднання та відкриваємо нові смаки. Запрошуємо в справжній автентичний куточок Італії в центрі Львова, щоб здивувати Вас неповторною смаковою гаммою.