Risotto  This is a classic Italian dish which is as popular in Italy as pasta and pizza since the end of the 18th century. It is especially popular in the northern Italy. The first written remark of risotto dates back to the 19th century. The dish is simple and complex at the same time. To make it work, we need the right rice with a high level of starch, such as “Arborio” and “Carnaroli” for example. Rice should be fried in olive oil, added white dry wine and cooked by adding small portions of vegetable or chicken broth to the state of “Al dente”, which means “stacked to the tooth”, the rice inside should be a little undercooked. ‘At the end of cooking, add butter and Parmesan cheese’ says sushi chef Mykhailo Zmysny. Rice should be creamy. We prepare risotto with truffle paste in the Valentino restaurant, and you can make an order by adding anything you like. Sometimes we discuss with guests what they would like to add to this dish. And we always find great combinations and discover new flavors. We invite you to a real authentic corner of Italy in the center of Lviv to surprise you with a unique taste.

Ризотто – распространено в Северной Италии. Ресторан “Valentino” приглашает вас отведать аутентичный вкус этого блюда.

Это классическое блюдо, которое в Италии любят одинаково с пастой и пиццей еще с конца 18 в. Она распространена в Северной Италии.Первое письменное упоминание о ризотто встречается в 19 веке. Блюдо простое и сложное одновременно. Чтобы оно удалась нам нужен правильно подобранный рис с высоким уровнем крахмала, это сорта «Арборио» или «Карнароли». Рис нужно обжарить на оливковом масле, добавить белое сухое вино и варить, добавляя небольшими порциями овощной или куриный бульон до состояния «Al dente», что в переводе означает «на зубок», рис внутри должен быть немного недоваренным. В конце приготовления добавляем сливочное масло и сыр «Пармезан», говорит су-шеф Михаил Змисний. Рис должен быть кремовой консистенции. Мы в ресторане «Валентино» готовим ризотто с трюфельной пастой, а добавлять можно, все, что Вам нравится. Иногда мы обсуждаем с гостями, что бы они хотели добавить в это блюдо. И всегда находим замечательные сочетания и открываем новые вкусы. Приглашаем в настоящий аутентичный уголок Италии в центре Львова, чтобы удивить Вас неповторимой вкусовой гаммой.

Поділитись: