стейк рібай 1

Де поїсти м’яса у Львові? М’ясний заклад в центрі Львова

М’ясо, приготоване талановитим кухарем ресторану “Валентино”, змусить вас забути про все на світі та повністю поринути у світ своїх гастрономічних відчуттів. Це факт. Тим більше, навряд чи хтось заперечуватиме, що правильно приготований стейк — це ціле мистецтво і далеко не всім вдається оволодіти ним. Саме тому, командда ресторанру “Валентино” kharkovgo зібрала для вас добірку закладів Харкова, де знаються на м’ясі і приготують його на найвищому рівні. Увага, стаття містить багато барвистих фотографій та соковитих описів м’ясних страв. Будьте уважні!

Стейк Рибай (Ribeye) мраморный

Цей заклад є найпершим у нашій м’ясній добірці. А все тому, що у ресторані біля Площі Ринок “Валентино” крім відмінної атмосфери та віддбірної колекції вина різних країн, на гостя чекає відмінне співвідношення ціни та якості, в тому числі на м’ясні позиції. Тут є окреме стейк-меню та різноманітність інших м’ясних страв. Ми рекомендуємо продегустувати стейк Рібай. Це стейк із телятини, який ми подаємо  з соусом барбекю. Подаємо із вершковим маслом. До стейку сомельє ресторану Валентино Олег Курако рекомендує обрати класичні італійські та французькі вина. Рібай – незаперечна класика, з якою так чи інакше знайомий кожен, хто цікавиться м’ясною культурою. Мовою м’ясників «рибай» позначає «край на ребре», найм’ясистіший відруб з передньої частини туші. Стейк складається з одного великого м’яза і кількох менших. Це товстий край яловичини. Розглянувши його, ви помітите тонкі жирові прошарки, що нагадують візерунок на мармурі – звідси й пішла класифікація м’яса за мармуром. Розтоплений при жарінні, жир просочить стейк, зробивши його особливо соковитим і смачним. Пропонуємо вам стейк Рібай з реберної частини бугая (товстий край), а саме з 5 по 12 ребро.

Вирізається отруб Рибай зі спинної частини бичка, яку також називають товстим краєм. Його назва походить від двох англомовних слів – “rib”, що перекладається як “ребро” і позначає місце, звідки вирізається відруб і “eye”, що перекладається як “око” і позначає форму поперечного зрізу.

Відмінною рисою цього висівки є його мармуровість і, відповідно, соковитість, за якою йому немає рівних серед стейків. Тому мармуровість усієї туші визначають саме по ньому.

Рибай відноситься до преміальних висівків, а значить він не має прожилок і хрящів, його простіше готувати і він має більш яскравий смак. Просмаження, що рекомендується: Medium, Medium Rare. Стейки слід нарізати завтовшки не менше одного дюйма або 2,54 см

До зустрічі в ресторані «Валентино», що при готелі “Швейцарський”!
Щоб забронювати столик для дегустації чи гастро-вечері – телефонуйте будь ласка нам:
+38 (097) 23 56 777
+38 (032) 23 56 766

Поділитись: