kurka-avokado-restonal-lviv-valentino

М’ясо (курка) в кисло-солодкому соусі. Блог від шеф-кухаря ресторану “Валентино”

Перша справа – це підготовка всіх інгредієнтів. Болгарський перець (2 шт) поріжте на однакові кубики, позбувшись від залишків  насіння і прошарків. Я вирішив використовувати ТРИ кольори, тому брав не повні частини перців. Морква (120 г) ріжемо кружечками однієї товщини, приблизно 3 мм. Часник (2-3 зубчики) ріжемо досить дрібно. Імбир свіжий (2 см) наріжте тонкою соломкою, мелений не підійде. Гострий чилі дрібно порубати (кількість за смаком).

Сковорідку прогрійте і додайте рослинну олію, зовсім небагато. В ідеалі тут використовувати вок, який швидко обсмажує страви без втрати хрускоту і вітамінів.

Першим додаємо перець. Обсмажуйте його до появи характерної темної скоринки. Перевертайте часто лопаткою.
Поки смажаться перці, приготуйте соус. Об’єднайте всі інгредієнти по списку (кукурудзяний крохмаль, соєвий соус, цукор, оцет рисовий, воду) та ретелно перемішайте до однорідного стану. Якщо робите вперше – зробіть 1,5-2 порції соусу, так вам буде простіше контролювати всі процеси.

Перець викладаємо, відразу обсмажуємо моркву. Коли вона стала м’якшою, але не втратила хрустку текстуру, додайте часник, імбир і смажте буквально хвилину, до появи аромату.

Далі в цій сковороді смажимо м’ясо. Я використовував стегно курки (500 г). Можна взяти свинину чи яловичину (ріжемо тоді тонкими смужками, розміром з нарізаний болгарський перець). Тут важливо не згасити м’ясо. Тому ось пара правил:
Кладемо стільки м’яса, щоб йому не було тісно і між шматками було простір. Якщо місця не вистачає, смажимо порціями.
Перші пару хвилин не чіпаємо м’ясо, чекаємо скоринкуу, потім помішувати, щоб перевернути шматочки і знову чекаємо. Чим менше заважаємо, тим менше соку виділиться.

Коли м’ясо добре обсмажится, додайте чилі.

Далі додаємо моркву з часником та імбирем.
Пізніше перці. Все це смажимо ще буквально хвилину, щоб всі інгредієнти обмінялися ароматами.
Подаємо відразу. Якщо сповільнилися, додайте трохи води і поверніть на плиту. Соус стане м’якшим.

Спробуйте приготувати вдома цю страву і напишіть нам чи смакувало Вам. Нам дуже цінно почути Вашу думку, адже ми намагаємося бути кращими і вдосконалюватися для гостей ресторану “Валентино”.

А вже скоро будемо анонсувати осіннє меню в кращому ресторані Львова, що знаходиться при готелі “Швейцарський”.
Також хочемо запросити Вас на дегустацію вина у Львові в ресторані “Валентино” під назвою “Осіння Франція”.

Щоб забронювати столик чи квиток на дегустацію в ресторані в центрі Львова – телефонуйте будь ласка:

+38 (097) 23 56 777
+38 (032) 23 56 766

Поділитись: