Приготування стейків в ресторані «Валентино»
Рібай — найбільш відомий стейк у світі.
Нарізається з відрубу яловичини товстий край з 6 по 12 ребро тварини.
Відруб, із якого нарізається стейк, знаходиться на перетині шести м’язів, котрі найменшим чином задіяні в пересуванні тварини. Все це має принципове значення для смакових якостей стейку: значна частина жирових прошарків тануть при приготуванні стейку, пом’якшуючи м’язові волокна, і м’ясо виходить надзвичайно соковитим, отримуючи неповторний витончений смак.
Класичний рібай прийнято готувати з мармурової яловичини зернового відкорму.
Величезна перевага стейку Рібай в універсальності: стейк можна легко приготувати вдома на звичайній сковорідці, посмажити на мангалі на природі чи поласувати в найкращому ресторані «Валентино», що знаходиться в центрі Львова, в п’яти хвилинах ходьби від площі Ринок. В усіх випадках стейк Рібай — класика найвишуканіших м’ясних страв. Перед приготуванням м’ясу обов’язково необхідно дати «подихати», щоб стейк вийшов саме таким, яким він і задумувався — ніжним та соковитим, каже су-шеф нашого італійського ресторану «Валентино» Дмитро Даньчак.
Стейк Рібай готують у відповідності з наступним принципом: спочатку на сильному вогні до утворення скоринки, а потім — на помірному, слабкому. Після приготування м’ясо накривають фольгою та дають йому «відпочити» декілька хвилин. Рекомендований ступінь просмажування для стейку Рібай — середній.
Чекаємо Вас в гості, щоб запропонувати той ступінь прожарки м`яса, який неодмінно засмакує Вам та Вашим гостям! До зустрічі у ресторані «Валентино».