blog-vid-shefa-restoran-valentino

Свіжий салат з кавуном і часником. Блог від шефа ресторану “Валентино”

На вихідних був в столиці і встиг спробувати літнє меню в одному із закладів Києва. Сподобалася страва з морозивом, кавуном і гребінцем, незвичайне поєднання відмінно спрацювало на загальне враження. Тому, надихнувшись грою кавуна і морепродуктів, вирішив зробити свою варіацію – легкий свіжий салат. Він одночасно освіжає м’ятою, бадьорить часником, дає необхідну вологу кавунового соку і ситність, завдяки креветок. Проста, але ефектна заправка наносить останній штрих на цей шедевр. Пробувати всім, обов’язково! І, зрештою, рекомендую приготувати цей салат вдома. Ви будете неймовірно задоволені результатом. А зараз до справи…

Цікаво: Кавун одночасно є і фруктом і овочем. З одного боку він солодкий і виростає з насіння, але з іншого відноситься до тієї ж сім’ї, що і огірки і гарбуз.
У ступці з’єднайте коріандр (1 ч.л., можна взяти насіння), сіль і перець, часник (2 зубчики).
Все потовчіть в пасту, додайте устричний соус (60 мл), сік лимона (60 мл) і кунжутну олію (1.ч.л.).
Горішки (50 г, волоські, кешью, кедрові – на ваш смак) обсмажте на сухій сковороді, поки не з’явиться приємний аромат.
Очистіть креветки (450 г) від панцира, залишаючи хвостики. Обсмажте на оливковій олії в сильно розпеченій сковороді по 1 хвилини з кожного боку.
Кавун (500 г м’якоті) очистіть від шкірки і насіння, поріжте великим кубиком.
Мандарин (1 шт, можна невеликий грейпфрут або апельсин) почистіть, розділіть на часточки і зніміть плівки з них.
З’єднайте в чаші фрукти і заправку, посипте горіхами і перемішайте. Подавайте з листочками м’яти.

Спробуйте приготувати вдома цей неймовірний салат і напишіть нам чи смакувало Вам. Нам буде дуже цінно почути Вашу думку, адже ми стараємось бути кращими та вдосконалюватись задля гостей ресторану “Валентино”.

А вже скоро будемо анонсувати осіннє меню в найкращому ресторані Львова, що знаходиться при готелі “Швейцарський”.

Щоб забронювати столик в ресторані в центрі Львова – телефонуйте будь ласка:

  • +38 (097) 23 56 777
  • +38 (032) 23 56 766

Поділитись: