tiramisu-u-lvovi-de-znaity-restoran-valentino

Тірамісу кап-кейки. Блог від шефа ресторану “Валентино”

Тірамісу капкейки
В нашому блозі є багато різних рецептів. І в ньому є десятки рецептів, які не були оцінені гідно, або загубилися в стрічці інших і нові гості чи відвідувачі сайту їх навіть не бачать. В нашому ресторані “Валентино” є багато інших дойстойних десертів, таких як: торт “Наполеон”, штруделі вишневий та яблучний, чізкейк та багато інших, про які я напишу Вам трохи згодом! Наше ж тірамісу ми готуємо в креманці. Знаю, що дуже часто цей десерт готують у вигляді торту. Сьогодні  розповім Вам як зробити кап-кейки “Тірамісу”.

Межі досконалості немає і я щасливий, що можу покращувати те, що раніше мені здавалося вершиною кондитерського мистецтва і людських можливостей. Для мене це аналіз помилок або браку знань, а для вас рецепт, який можна буде використовувати роки по тому без сумнівів в результаті.
Цілих сім років тому я зробив капкейки-тірамісу. Все по класиці цього десерту, але в новому форма тістечка в корзинці. Нещодавно я відкрив його і, звичайно, сильно здивувався. Як і завжди, що стосується кондитерської майстерності, диявол переховувався в дрібницях. Трохи інші пропорції, зовсім інший температурний режим, Лайфхак з дозріванням і ось я відкушую поки ще порожній капкейк – захват розливається всередині мене, як же смачно вийшло. Азарт в очах і мотивація йти далі зробили свою справу.

Потрібні були рецепт, мій улюблений блокнот, калькулятор і одне відпрацювання. Я зробив так, щоб капкейки були більш текстурними і не боялися просочення, при цьому самі по собі не були сухими і ламкими. Просочення робить їх мясистішими, м’якшими і «тірамісушними». Далі нововведення – кавова начинка капучино! Вона зробить десерт сучаснішим, складнішим і об’ємнішим. Сьогодні ми любимо рідкі центри, тим більше якщо вони підсилюють всю смакову ідею. Зверху шапка крему – не повірите, але я зробив майже те ж саме (за складом), змінивши лише технологію приготування. В десертній карті ресторану “Валентино”, доволі багато десертів для приготування яких використовуються найрізноманітніші креми. Ми знаходимося в центрі Львова – отож ми в центрі уваги і відповідно усі гості міста та містяни звертають увагу на наше десертне меню, яке може повоювати за першість із такими велетами як “Цукерня” та “Вероніка”.

Зверху какао-порошок Arome з фантастичним ароматом і стилістикою того самого італійського зразка.

Що ж, представляю вам «капкейк-тірамісу». Ніжне тісто з кавової просоченням, капучино центр і шапка підталого пломбіру з маскарпоне.
капкейки Савоярді
Яйця – 2 шт
Жовтки – 2 шт
Цукор кокосовий – 140 г
Борошно – 165 г
Розпушувач – 3 г
Масло вершкове 82,5% – 50 г
Молоко – 60 г
У класичному тірамісу ми використовуємо печива Савоярді, які сухі як сухар, щоб вбирати максимум вологи. Капкейки ми робимо за тією ж технологією з схожим складом, але робимо їх соковитішими, адже капкейк – це, все ж, трохи інший десерт.
Плюс в тому, що ви можете використовувати їх самостійно, змінюючи просочення (або відмовляючись від нього), додаючи ті креми, які вам більше до душі.
Два жовтки, два яйця і кокосовий цукор (140 г) зберіть в чаші і збивайте до утворення пишної піни.
В цей час в мірній склянці розтопіть вершкове масло (50 г) і додайте молоко (60 г).
Тісто буде стікати струмком.
Додайте борошно (165 г) і розпушувач (3 г). З цього моменту не користуємося міксером, тільки силіконовою лопаткою.
В кінці влийте рідкі інгредієнти.
Перелийте тісто у великий кондитерський мішок. У силіконову форму вставте паперові капсули. Це найзручніший спосіб випікати капкейки: капсули не ковзають (як в металевих формах), а самі капсули красивіші, ніж ті, у яких горлечко посилене.
У кожну капсулу налийте 60-65 грамів тіста. У вас, як раз, вийде 6-7 штук. Випікайте при 150 градусах, приблизно 30 хвилин.

Чекаємо найперший рум’янець.
Чекаємо Вас в гості в ресторан “Валентино”, щоб Ви могли скуштувати найсмачніший десерт “Тірамісу” у Львові.

Щоб забронювати столик в ресторані в центрі Львова – телефонуйте будь ласка:

  • +38 (097) 23 56 777
  • +38 (032) 23 56 766

Поділитись: