difference in taste between expensive and cheap wine

Яка різниця в смаку між дорогим і дешевим вином?

Складне питання на який до цих пір немає точної відповіді.

Теоретично, дороге вино повинно вигравати у дешевого аналога за всіма параметрами. Аромат дорогого вина буде багатогранним, він буде красиво і довго еволюціонувати – в ньому можна буде вловити до 10-15 відтінків і півтонів. Аромат дешевшого вина простий і швидко піде на спад – 3-5 яскравих нот і вино може відразу «замовкнути». Смак дорогого вина буде глибоким, гармонійним і збалансованим, а ось смак дешевого вина програє дорогому побратиму в глибині і інтенсивності.

Післясмак у дешевого вина буде коротким і не таким яскравим, як у дорогого. Але це тільки в теорії. На практиці, навіть досвідчені винні критики і дегустатори не завжди можуть знайти явні відмінності між дорогим і дешевим вином. А якщо сплутати карти і переклеїти етикетки на пляшках, то дешеві вина можуть отримати більше компліментів і балів, ніж дорожчі. Як же бути в такій ситуації споживачеві? Все дуже просто: завітайте в ресторан «Валентино» та наші сомельє залюбки допоможуть Вам обрати якнайкраще вино для романтичної вечері чи ділової зустрічі. Єдина умова – куштувати вино в поєднанні зі стравою, яка приготована з любов’ю. Якісних вам вин та смачних страв!

Ресторан «Валентино» – це найкращий італійський ресторан, який розташований в центрі Львова. Зустріч та розмова з сомельє ресторану Олегом Курако захопить Вас своєю цікавістю та новими яскравими емоціями і відчуттями.
До зустрічі в ресторані «Валентино»!
Щоб забронювати столик для дегустації чи гастро-вечері – телефонуйте будь ласка нам:
• +38 (097) 23 56 777
• +38 (032) 23 56 766

Поділитись: