Знайомство з сомельє ресторану “Валентино”
Вітаємо! Сьогодні наші сомельє, щоб ближче познайомитись трохи розкажуть про себе.
В нас їх двоє цікавих та харизматичних професіоналів: Олег Курако та Владислав Ялоза.
Олег Курако, сомельє ресторану “Валентино”, що при готелі «Швейцарський» працює вже майже 7 років.
Член Асоціації Сомельє України.
“Для мене хобі стало професією.
Важко згадати день коли я зацікавився культурою напоїв, бо був тоді ще підлітком, якому батько пояснював, що алкогольні напої, і вина зокрема, можуть бути складними та вишуканими, і приносити естетичне задоволення, як музичний твір, картина, чи поезія.
Хобі почав пов’язувати із роботою ще в 2003 році, коли був студентом, а запис у трудовій книжці «сомельє» отримав вже тут у Львові 9 років тому.
На даний час найбільше цікавлять вина іспанського регіону Ріоха, ігристі вина Британії, Австрійські вина та виноробство Польщі, яка за останні роки зробила великий стрибок у цій галузі.
Поза роботою цікавлюся фотографією, генеалогією та бірдвочінґом.”- розповів Олег.
Владислав Ялоза – експерт по вину, сомельє ресторану «Валентино».
За освітою – юрист, який до найтонших дрібниць цікавиться вином, його походженням та особливостями.
“В професії сомельє важлива харизма. Свій перший досвід я здобув працюючи барменом в коктейль барі. Моя подорож у світ вина почалася 9 років тому з курсів сомельє від Віталія Ковача. А потім були поїздки по винних регіонах Франції, Італії, Угорщини, Азербайджану та дегустація вин, представлених в цих краях.
Розпочавши роботу з рестораном «Валентино», який знаходиться в центрі міста, я брав участь в розробці проекту винного погребу, чим надзвичайно пишаюсь, бо аналогу досі в старовинному місті Лева немає! Для мене це вже давно більше ніж робота та хобі, це – життя!” – розповів Владислав.