Яке вино можна вважати дешевим, а яке дорогим?
Почнемо з того, що ціна – категорія відносна. Для когось ціна в 3-5 тис. грн. буде надмірною, а хтось назве це цілком нормальною ціною за цікаве і багатогранне вино з історією. Але якщо відштовхуватися від середньостатистичного доходу по країні, то вина нижче 150 грн потрапляють в ультрабюджетний сегмент, вина 200-400 грн і вище умовно можна назвати середнім ціновим сегментом, а вино за ціною вище 500 грн вже відносяться до високої цінової категорії. Над цими категоріями ширяє супер-преміум сегмент з цінами в кілька десятків тисяч грн за пляшку. Від чого залежить цінова категорія і чим ці вина відрізняються один від одного?
Перерахуємо від чого в основному залежить цінова категорія і чим ці вина відрізняються:
1) Походження;
2) Майстерність винороба;
3) Сила бренду;
4) Рівня закладу, в якому можна це вино придбати.
Детально розглянемо кожен із цих пунктів в наших наступних статтях в рамках Блогу від Сомельє ресторану «Валентино».
Чекаємо Вас в ресторані «Валентино», щоб наші сомельє могли відповісти на усі питання, які Вас цікавлять. Ресторан «Валентино» – це найкращий італійський ресторан, який розташований в центрі Львова. Зустріч, розмова та дегустація з сомельє ресторану Олегом Курако захопить Вас своєю цікавістю та новими яскравими емоціями і відчуттями.
До зустрічі в ресторані «Валентино»!
Щоб забронювати столик для дегустації чи гастро-вечері – телефонуйте будь ласка нам:
• +38 (097) 23 56 777
• +38 (032) 23 56 766