ask a sommelier

Які питання задавати сомельє в ресторані?

Сомельє – загадковий народ: вони присвятили своє життя вину але спльовують його під час дегустацій. Це професіонали, які мають значні знання в області вина, які працюють в хороших закладах, щоб надати вам “винні послуги” і допомогти підібрати страву до вина або навпаки. При бажанні, можна визначити економічний стан країни за кількістю працюючих в ній сомельє. Тож не дивно, що у кожного з нас знайдеться кілька питань до них. Розглянемо, якого роду питання варто задавати винним експертам.
Що слід запитувати сомельє в ресторані?
Є категорія людей, яким складно запросити до столу сомельє, тому що “він весь такий обізнаний, а я навіть не знаю, як правильно тримати в руках келих” . По-перше, тримайте келих за ніжку, а по-друге, стереотип про зарозумілих сомельє присутній тільки в кіно, щоб підкреслити соціальну, фінансову прірву між героями. У реальному житті сомельє завжди раді допомогти – в решті-решт, вони просто виконують свою улюблену роботу.
Якщо ви вечеряєте в ресторані «Валентино» і хочете запросити сомельє для консультації, ось які питання точно наблизять вас до пляшки відмінного вина:

• Ми замовляємо рибу, яке вино порекомендуєте підібрати до неї?
• Яка ваша улюблена пляшка вина ціною до 50 доларів? (Ціну можете підкоригувати під свій бюджет)
• Зазвичай я насолоджуюся бургундськими винами. У вас є вина з цього регіону або вино, схоже за стилем?
• Що є цікавого з нещодавніх винних надходжень у вашому закладі?
• Як варто зберігати вина пляшками вдома? Як Ви в своєму ресторані «Валентино» зберігаєте вина?
• Мені подобається сухий рислінг. Виходячи з цього, яке ще біле вино ви б мені порекомендували?

Чекаємо Вас в ресторані «Валентино», щоб познайомити з нашими сомельє. Ресторан «Валентино» – це найкращий італійський ресторан, який розташований в центрі Львова. Зустріч та розмова з сомельє ресторану Олегом Курако захопить Вас своєю цікавістю та новими яскравими емоціями і відчуттями.
До зустрічі в ресторані «Валентино»!
Щоб забронювати столик для дегустації чи гастро-вечері – телефонуйте будь ласка нам:
• +38 (097) 23 56 777
• +38 (032) 23 56 766

Поділитись: